Social selling - måske har du hørt om det, men du er ikke helt sikker på, hvad det betyder.

Tror du, at det er det samme som markedsføring på sociale medier? (Spoiler: Det er det ikke.)

Eller måske tror du, at det i bund og grund bare er reklame på de sociale medier? (Anden spoiler: Nej, det er noget helt andet.)

Kort sagt giver social selling din virksomhed mulighed for at finde frem til potentielle kunder på de sociale medier og opbygge en relation til et netværk af potentielle kundeemner. Social selling kan erstatte den frygtede praksis med kold opkaldsaktivitet, hvis det gøres rigtigt.

Hvis du endnu ikke har inkorporeret social selling i din tragt, mister du sandsynligvis kunder til konkurrenter, der er mere kyndige på sociale medier. Men når du har læst denne vejledning, har du alle de oplysninger, du har brug for til at ændre det.

I dette indlæg:

 • Svar på spørgsmålet: Hvad er socialt salg?
 • Forklar, hvad et socialt salgsindeks er.
 • Del 4 grunde til, at din virksomhed bør interessere sig for socialt salg.
 • Gør rede for tips og bedste praksis inden for socialt salg.
 • Nævn 3 vigtige værktøjer til socialt salg.

Lad os komme til sagen.

Bonus: Få den gratis vejledning om socialt salg til finansielle tjenester Lær, hvordan du genererer og plejer kundeemner og vinder forretninger ved hjælp af sociale medier.

Hvad er social selling?

Social selling er en praksis, hvor man bruger et brands sociale mediekanaler til at komme i kontakt med potentielle kunder, udvikle en forbindelse med dem og engagere sig i potentielle kundeemner. Taktikken kan hjælpe virksomheder med at nå deres salgsmål.

Tænk på socialt salg som moderne relationsopbygning. Aktiv kontakt med potentielle kunder på de sociale medier kan hjælpe dig med at være det første mærke, som en kunde overvejer, når de er klar til at foretage et køb. Og det kan erstatte forældede relationsopbygnings- og salgsteknikker som f.eks. kold opkald!

Hvad social selling er ikke

Social selling er helt sikkert ikke om at bombardere fremmede med uopfordrede Tweets og DM's. Det er spam. Lad være med det.

Social selling handler ikke bare om at tilføje nye kontakter til din liste. Det handler om at gøre disse interaktioner meningsfulde og præsentere dit brand som en løsning på et problem. Når du gør det, er der større sandsynlighed for at opbygge tillid og loyalitet.

F.eks. bruger det naturlige hudplejefirma SoKind grundlæggende sociale salgsprincipper i dette Facebook-opslag. De beskriver tydeligt, hvordan deres produkt løser et problem for mødre. Ved at fremhæve værdien af produkterne hjælper mærket med at tiltrække den rigtige målgruppe på en naturlig måde og tilskynder til salg:

Er du allerede i gang med socialt salg?

Sandsynligvis! Hvis dit brand har en Facebook Business Page, en LinkedIn-side eller en Twitter-profil eller er aktiv på en anden platform, er du allerede i gang med de grundlæggende principper for socialt salg.

Hvis du gerne vil lære mere om social selling, kan du tage SMMExpert Academy's certificeringskursus i social selling:

Hvad er det sociale salgsindeks?

Social selling index (SSI) er et mål, der bruges til at måle effekten af et brands sociale salgsindsats.

LinkedIn introducerede først konceptet med SSI tilbage i 2014. LinkedIn SSI kombinerer fire komponenter for at fastsætte en score. Den ser på, om du er:

 1. Etablering af et professionelt brand med en velforvaltet LinkedIn-profil.
 2. Finde de rigtige personer på platformen.
 3. Deling af relevant indhold, der inspirerer til samtale.
 4. Opbygning og styrkelse af relationer.

Du kan finde din LinkedIn SSI-score ved at logge ind på din konto og gå til dit Social Selling Index dashboard. Brug din score som udgangspunkt for at begynde at forbedre din sociale salgspræstation.

4 grunde til, at din virksomhed bør interessere sig for socialt salg

Hvis du stadig ikke er overbevist (kan du se, hvad vi gjorde?) om social selling, er her 4 grunde til, at du bør prøve det.

1. Socialt salg virker

Du skal ikke bare tage vores ord for gode varer. Ifølge LinkedIn Sales Solutions' interne data:

 • Virksomheder, der er førende inden for socialt salg, skaber 45 % flere salgsmuligheder end brands med et lavt socialt salgsindeks.
 • Virksomheder, der prioriterer socialt salg, har 51 % større sandsynlighed for at nå deres salgskvoter.
 • 78 % af de virksomheder, der bruger socialt salg, sælger bedre end virksomheder, der ikke bruger sociale medier.

2. Socialt salg hjælper dit salgsteam med at opbygge reelle relationer

En nylig Forbes artiklen hedder det: "87 % af de professionelle inden for erhvervsarrangementer har aflyst arrangementer på grund af pandemien, og 66 % har udsat arrangementer."

Netværk og relationsopbygning er blevet flyttet online på grund af COVID-19-pandemien - og nu er det perfekte tidspunkt at prioritere socialt salg.

Social selling skaber muligheder for at komme i kontakt med nye potentielle kunder på sociale medier, hvor de allerede er aktive og deltager i samtaler. Ved at bruge værktøjer til social lytning kan dine sælgere gå et skridt videre og identificere kundeemner, der allerede taler om din virksomhed, dine konkurrenter eller din branche.

Det betyder, at du kan nå ud til et publikum, der allerede er interesseret i det, du tilbyder, og du kan skabe en autentisk kontakt med dem og tilbyde nyttige oplysninger, når tiden er inde. Autenticitet skaber tillid - og det kan til gengæld føre til kundeloyalitet.

3. Dine kunder (og potentielle kunder) er allerede involveret i sociale køb

I de sidste seks måneder af 2020 foretog 25 % af amerikanerne i alderen 18-34 år et køb via sociale medier. I Indien, Storbritannien, Australien og New Zealand foretog ca. en tredjedel af befolkningen i alderen 18-34 år et køb via sociale medier i samme tidsrum.

Kilde: Statista

I betragtning af det store antal mennesker, der i øjeblikket bruger sociale medier, er der et enormt potentiale for brands til at lave socialt salg:

 • 4,2 milliarder mennesker på verdensplan er aktive på de sociale medier.
 • De sociale medieplatforme fik 490 millioner brugere alene i 2020.
 • Det er en stigning på 13,2 % - i 2019 var væksten på 7,2 %.

Kilde: Den globale tilstand af digital 2021

Desuden bruger mange af disse brugere de sociale platforme til at undersøge et mærke. Disse brugere er simpelthen klar til at købe.

Kilde: Den globale situation for digital 2021

4. Dine største konkurrenter sælger allerede socialt salg

At bruge social selling betyder at forblive konkurrencedygtig. Andre mærker er aktive på sociale medier og interagerer med potentielle kunder på populære sociale platforme. Ifølge data fra Statista: "I 2020 planlagde skønsmæssigt 25 % af e-handelsvirksomhederne på verdensplan at sælge deres varer på sociale medier."

Se nu på tallene:

 • 200 millioner Instagram-brugere besøger en profil mindst én gang om dagen, og 81 % af Instagram-brugerne undersøger produkter og tjenester på platformen.
 • 18,3 % af de amerikanske Facebook-brugere foretog et køb via Facebook i 2020.

Kilde: eMarketer

 • 70 % af YouTube-brugerne har købt et mærkevareprodukt efter at have set det på YouTube.
 • 96 % af B2B-indholdsmarkedsførere bruger LinkedIn til organisk markedsføring. Facebook er den næstmest populære platform og bruges af 82 % af B2B-indholdsmarkedsførere.

(Der er mere, hvor dette kommer fra! Vi har samlet et indlæg med mere end 140 statistikker om sociale medier, der er vigtige for marketingfolk i 2021.)

Hvad er de bedste netværk til socialt salg?

Kort sagt, det afhænger af det.

Dit valg bør afhænge af din målgruppe og din tilgang til socialt salg.

Twitter og Instagram er gode platforme til at interagere med kunderne. De tilbyder værktøjer til at besvare kundeforespørgsler, og de er afslappede virtuelle rum, hvor kommunikation kommer naturligt. De er simpelthen gode til at opbygge relationer.

Destination BC skaber f.eks. nye forbindelser med brugere og skaber relationer ved proaktivt at kommentere brugernes indlæg:

Og Left On Friday svarer på brugernes og influencernes kommentarer for at fortsætte de etablerede relationer:

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af LEFT ON FRIDAY (@leftonfriday)

LinkedIn er derimod en mere formel forretningsplatform, der er ideel til B2B-virksomheder, der ønsker at identificere og nå ud til beslutningstagere i erhvervslivet. Her kan virksomhederne komme i direkte kontakt med potentielle kunder for at forsøge at opbygge et professionelt forhold:

Faktisk, ifølge LinkedIn:

 • 89 % af B2B-markedsførere bruger LinkedIn til at generere kundeemner.
 • 62 % af B2B-markedsførerne siger, at LinkedIn genererer leads dobbelt så hurtigt som den næstbedste sociale kanal.

Med andre ord: Brug den sociale platform, som din målgruppe foretrækker - og som dit brand vil kunne bruge konsekvent!

Her er hvordan du kommer i gang på tre populære platforme:

3 trin til socialt salg på LinkedIn

1. Opbyg din troværdighed

Hvis du har et godt forhold til dine forbindelser, kan du bede dem om anbefalinger eller anbefalinger. De bliver vist på din profil og kan være med til at give dig øjeblikkelig troværdighed over for nye kontakter.

Her er et eksempel på de mange anbefalinger på forskeren og historiefortælleren Brené Browns profil:

Som brand skal du sørge for, at din profil fremhæver ekspertise, der er relevant for en potentiel kunde eller klient, ved at fremhæve, hvordan du har hjulpet tidligere kunder med at nå deres mål.

Du bør også kun dele oplysninger og indhold fra troværdige kilder, og sørg for at opretholde en professionel tone i alle dine LinkedIn-aktiviteter.

Bonus: Få den gratis vejledning om socialt salg til finansielle tjenester Lær, hvordan du genererer og plejer kundeemner og vinder forretninger ved hjælp af sociale medier.

Få den gratis vejledning lige nu!

2. Udvid dit LinkedIn-netværk

Brug LinkedIns søgefunktion til at udvide dit netværk ved at søge efter gensidige forbindelser med dine eksisterende kontakter.

Du kan også tilmelde dig LinkedIn-grupper, der er relevante for din branche, for at netværke med ligesindede og potentielle kunder.

3. Brug LinkedIn Sales Navigator

Sales Navigator, LinkedIns professionelle værktøj til socialt salg, kan hjælpe dig med at målrette de rigtige kundeemner med personlig kommunikation og give dig en bedre forståelse af dine resultater med dybdegående analyser.

3 trin til socialt salg på Twitter

Twitter er et fantastisk netværk til social lytning. Du kan oprette Twitter-lister for at overvåge indhold fra bestemte grupper af personer. Her er tre vigtige Twitter-lister, som du kan bruge til at starte socialt salg på netværket.

1. Eksisterende kunder

Brug denne liste til at holde øje med dine eksisterende kunder og holde øje med mulighederne for at svare på - eller like - deres Tweets. Det vil hjælpe dig med at holde dit brand på deres radar.

Overdriv dog ikke. Sørg for, at dine interaktioner med kunderne er meningsfulde: Du må kun synes godt om Tweets, som du virkelig kan lide, og kommenter kun, når du har noget værdifuldt at sige. Og sørg for at forblive relevant - dine kunder har ikke brug for, at dit brand interagerer med personlige opdateringer.

2. Udsigter

Når du identificerer potentielle kunder, kan du tilføje dem til en privat liste. Men lad være med at kontakte dem på samme måde, som du gør med eksisterende kunder. Hold i stedet øje med anmodninger om hjælp eller klager over dine konkurrenter. På den måde kan du svare med en hjælpsom kommentar.

3. Konkurrenter

Ved at tilføje konkurrenter til en privat liste kan du holde øje med dem uden at følge dem. Det kan være med til at give idéer til dine egne sociale salgsaktiviteter.

2 måder at starte socialt salg på Facebook på

Sørg for at oprette en Facebook-side, og brug derefter disse strategier til at starte socialt salg.

1. Indgå i samarbejde med andre virksomheder

Det er nemt at nå ud gennem likes, kommentarer og delinger. Men gå et skridt videre: Hvis du skaber tankevækkende og værdifuldt indhold, vil det sandsynligvis blive delt, hvilket øger dit brands rækkevidde. Din Facebook-side kan blive eksponeret for et helt nyt publikum, når andre virksomheder deler og synes godt om dit indhold.

2. Indgå i dialog med følgere

Svar altid på dine følgers kommentarer og omtaler af dit brand. Når du udarbejder dine egne indlæg, kan du også inkludere spørgsmål for at skabe samtaler med dit Facebook-publikum - de behøver ikke nødvendigvis at være direkte relateret til dit produkt eller din tjeneste for at være effektive!

Denne turismevirksomhed stiller et spørgsmål og følger det op med trivia om søløver, før den forbinder indlægget med sin virksomhed:

Denne strategi giver dig mulighed for at interagere direkte med dine følgere, opbygger en god kontakt og hjælper dig med at opbygge dit image som ekspert.

Bedste praksis for socialt salg

Uanset hvilken platform du bruger til at nå ud til dit unikke publikum, skal du sikre dig, at du følger de bedste praksis for socialt salg. Her er 4 ting, du skal huske på.

1. Etablér dit brand ved at levere værdi

Når du interagerer med potentielle kunder og kunder via sociale netværk, er det vigtigt ikke at blive for salgsorienteret. Og hvis dit brand er nyt på en social medieplatform, skal du ikke kaste dig ud i socialt salg med det samme. Før du begynder at sælge, skal du etablere din position som ekspert inden for din branche.

En måde at opbygge dit brand på sociale medier til socialt salg er ved at dele interessant, værdifuldt og delbart indhold. For B2B-brands og forretningsinfluencere, der bruger LinkedIn, kan det betyde at dele indhold skrevet af andre, der er i tråd med dit brand:

Eller det kan betyde at skrive og dele interessant indhold, som andre vil finde nyttigt for at etablere dit brand (eller dit personlige brand) som en brancheleder. Destination BC deler f.eks. forretningsspecifikt indhold, som deres professionelle netværk kan finde interessant:

I bund og grund skal du vise dine potentielle kunder, at du ikke kun er ude på at få noget, men også på at give noget.

2. Lyt strategisk og opbyg relationer med de rigtige personer

Effektivt socialt salg betyder, at du skal være opmærksom. Med andre ord skal du sørge for at lytte til dine kunder.

Brug sociale lister og SMMExpert-streams til at overvåge, hvad folk siger om dig, din virksomhed, din branche og dine konkurrenter. Hold øje med smertepunkter og forespørgsler, som begge giver dig naturlige muligheder for at levere løsninger.

Du bør også udnytte dit eksisterende netværk, når det er muligt. Før du kontakter de leads, du finder, skal du tjekke deres følgere og følgere for at se, om I har nogen fælles forbindelser. Hvis du har, kan du bede din fælles kontakt om en introduktion.

3. Hold det virkeligt

I stedet for at skrive én besked og sende den til utallige potentielle købere, kan du tage dig tid til at tilpasse dine sociale salgsbeskeder. Det betyder, at du kan:

 • Anerkend jeres gensidige professionelle kontakter.
 • Henvis til et stykke indhold, som I begge har delt eller reageret på.
 • Fremhæv en fælles interesse eller noget andet, som I har til fælles.

Med andre ord, vær dig selv. Skaf en forbindelse ved at indlede en ægte, ægte samtale!

Selvfølgelig kan du bruge automatiserede værktøjer til at synes godt om og kommentere, men disse værktøjer bidrager ikke til at skabe en god kontakt. Faktisk kan de skade dit personlige og professionelle brand alvorligt. Når det kommer til salg, er der intet bedre end at interagere med et rigtigt menneske.

4. Vær konsekvent

Endelig skal du ikke forvente øjeblikkelige resultater. Hvis dine bestræbelser på at opbygge relationer ikke giver øjeblikkelige resultater, skal du ikke give op. Nogle kontakter er måske ikke helt klar til at købe det, du tilbyder, endnu - bliv ved med at kontakte dem.

Følg op på nye kundeemner. Tag kontakt til kontakter, du tidligere har haft kontakt med, men som du ikke har hørt fra i et stykke tid. Vedligehold meningsfulde relationer ved at lykønske dem, når de skifter til nye stillinger eller virksomheder, eller ved at deltage i det indhold, de deler på de sociale medier. Vær klar til at tilbyde råd eller hjælp, selv om det ikke direkte fremmer dit produkt.

3 nyttige værktøjer til socialt salg

Hvis du vil øge dine chancer for at få nye kunder på de sociale medier, skal du bruge værktøjer til socialt salg. Her er 3 værktøjer, der kan hjælpe dig i gang:

1. SMMExpert Indbakke

Uanset om dit brands sociale salgsteknikker involverer private beskeder, offentlige beskeder (som kommentarer) eller begge dele, vil SMMExpert Inbox holde styr på dem alle sammen.

Tænk på dette værktøj til socialt salg som en praktisk måde at holde alle dit brands samtaler på de sociale medier samlet ét sted. Med SMMExpert Inbox kan du overvåge, organisere og besvare alle private og offentlige meddelelser, som dit brand modtager på tværs af mange sociale platforme.

Ved at holde din kommunikation på de sociale medier organiseret kan du sikre, at ingen beskeder går tabt, og at alle, der kontakter dig, får et svar.

Andre nyttige funktioner omfatter:

 • Praktiske filtre, som du kan anvende til hurtigt og nemt at finde den kommunikationstråd, du leder efter, selv hvis du håndterer store mængder meddelelser og kommentarer.
 • Teamwork- og samarbejdsløsninger, der giver dig mulighed for at tildele meddelelser til teammedlemmer som opgaver, så hver forespørgsel får svar fra den bedst mulige person i din virksomhed.
 • Gemte svar, som du kan genbruge til hurtigt at svare på almindelige forespørgsler.

Her er mere information om, hvordan du får mest muligt ud af SMMExpert Inbox:

2. Forstærk

Denne app er integreret med SMMExpert og er en effektiv måde for dit brand at udvide sin sociale rækkevidde på. Amplify hjælper kort sagt dit brand med at øge sin online synlighed ved at gøre det nemt for teamets medlemmer at dele opdateringer, kampagner og meddelelser fra virksomheden.

En app som Amplify kan hjælpe medarbejderne med at føle sig engagerede og tvunget til at dele virksomhedens indhold - hvilket er en fantastisk organisk måde for dit brand at nå ud til nye potentielle kunder på. Det skyldes, at du ved at udnytte dine medarbejderes personlige netværk udvider rækkevidden af dit indhold.

Kilde: SMMExpert

3. Salesforce

Denne app er også integreret med SMMExpert og er en nem måde at søge, redigere og overvåge nye kundeemner på.

Med Salesforce kan du hente nye kunde- eller kundeemner i appen direkte fra SMMExpert-strømme. Desuden strømliner Salesforce ud til potentielle kundeemner og kvalificerer dem. Du kan også tilføje flere detaljer til eksisterende Salesforce-registreringer for at informere fremtidige samtaler om socialt salg.

Her er flere oplysninger om, hvordan du får mest muligt ud af Salesforce med SMMExpert:

Salg har altid handlet om at opbygge relationer, skabe troværdighed og levere de rigtige løsninger til de rigtige kundeemner på det rigtige tidspunkt. Sådan er det også med socialt salg. Det udnytter simpelthen sociale medier til at hjælpe dig med at opbygge relationer, udvide dit netværk, strømline leadgenerering og opfylde dine salgsmål!

Spar tid på at administrere din tilstedeværelse på sociale medier med SMMExpert. Fra et enkelt dashboard kan du udgive og planlægge indlæg, finde relevante konverteringer, engagere publikum, måle resultater og meget mere. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Gør det bedre med SMMExpert , den alt-i-ét værktøj til sociale medier. Hold dig på forkant med tingene, voks, og slå konkurrenterne.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen